Full Review Video Strategi Email

Full Review Video Strategi Email

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Full Review Video Strategi Email Oleh Tuan Affiq Fadzil   Salam hormat semua. Hari ni saya nak berkongsi full review video strategi email.   Panduan Video strategi email ini adalah hasil karya Tuan Affiq Fadzil.   Tuan Affiq Fadzil ni seorang internet marketers yang aktif dalam pemasaran affiliate, coaching kelas dan juga telah menghasilkan beberapa buah produk digital. Antaranya ialah hero affiliate, dan prospyFB.   Manakala dalam dunia affiliate, tuan Affiq ni memang antara IMers yang selalu menduduki ranking top…

Read More Read More

Free Gift Julai 2017

Free Gift Julai 2017

Spread the love
  • 6
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    6
    Shares

Salam hormat. Jumpa lagi di bulan julai 2017. Kali ini free gift yang saya nak berikan kepada pembaca dan subscriber cetakbiru affiliate merupakan kesinambungan free gift Jun 2017. Banyak emel yang saya dapat minta saya kongsikan dngan lebih detail cara nak setup blog wordpress dari awal. So untuk tak menghampakan mereka yang request, saya sharekan serba sedikit secara ringkas. Untuk membina blog wordpress, anda perlu mendaftar domain dan hosting terlebih dahulu. [icegram campaigns=”17″] Blog merupakan salah satu medium promosi yang evergreen dan…

Read More Read More

4 Tips Tarik Trafik Berkualiti ke Link Affiliate Anda

4 Tips Tarik Trafik Berkualiti ke Link Affiliate Anda

Spread the love
  • 9
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    9
    Shares

Ada beberapa jenis trafik yang boleh anda bawa ke link affiliate anda. Lagi tinggi trafik yang anda bawa ke link affiliate anda lagi tinggilah peluang untuk anda menghasilkan jualan. Walaubagaimanapun trafik yang datang dari prospek yang telah mengenali anda adalah lebih mudah untuk convert sale berbanding trafik yang datang dari prospek yang masih tidak mengenali anda. Trafik yang datang dari prospek yang mengenali anda adalah kemungkinan besar dari: Subscribers emel anda Followers blog anda FB friends anda FB fanpage likers…

Read More Read More

6 Emel Autoresponder yang anda boleh gunakan untuk kempen pemasaran emel anda

6 Emel Autoresponder yang anda boleh gunakan untuk kempen pemasaran emel anda

Spread the love
  • 8
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    8
    Shares

Pemasaran emel Pemasaran emel ni memang salah satu teknik evergreen dalam pemasaran affiliate. Tapi sebelum memulakan satu-satu pemasaran emel, anda perlu ada emel autoresponder dan mula mengumpul subscriber terlebih dahulu.   Nak kumpul subscriber ni ada bemacam-macam cara, tapi cara yang paling biasa digunakan ialah menawarkan produk percuma seperti ebook atau video dalam sesuatu niche.   Untuk kumpul subscriber ini anda perlu ada landing page dan perlu diintegrasi dengan autoresponder anda. Saya akan tunjukkan cara nak setup landing page dan…

Read More Read More

Cara bina fanpage FB

Cara bina fanpage FB

Spread the love
  • 7
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    7
    Shares

Baru-baru ini saya mendapat beberapa permintaan dari rakan-rakan subscriber untuk membuat tutorial ringkas membina fanpage di FB. Jadi saya pun telah menyediakan satu tutorial video yang ringkas. Anda boleh lihat tutorial membina fanpage FB di bawah:     Dalam viideo tersebut saya dah tunjukkan cara simple untuk anda design dan bina cover fanpage anda secara percuma. Namun jika anda inginkan fanpage cover anda mempunyai design yang berkualiti HD, anda boleh menggunakan template-template design seperti di bawah:     Lebih menarik…

Read More Read More

Perlu Tarik Likes di FB Fanpage ke untuk dapatkan sales?

Perlu Tarik Likes di FB Fanpage ke untuk dapatkan sales?

Spread the love
  • 21
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    21
    Shares

Ada yang bertanya, perlu ke tambah like di fanpage? jawapan saya: PERLU! Penjelasan: Like ni umpama trafik. Makin banyak trafik, makin banyak sales. Ktakanlah conversion produk anda ialah 10%. ada 100 trafik = 10 sales ada 1000 trafik = 100 sales ada 10,000 trafik = 1000 sales Nampak tak bagaimana trafik ni bantu anda banyakkan sales? Tapi benda biasa yang berlaku sekarang ialah page anda banyak like, banyak trafik tetapi tak ada sales. Puncanya ialah orang yang like tu semuanya tak targeted, so kalau diorang tak minat dengan…

Read More Read More

Install SSL certificate

Install SSL certificate

Spread the love
  • 13
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    13
    Shares

Apakah SSL certificate? Mengikut info yang saya cari di internet, SSL certificate ialah: SSL Certificates are small data files that digitally bind a cryptographic key to an organization’s details. When installed on a web server, it activates the padlock and the https protocol (over port 443) and allows secure connections from a web server to a browser. Dalam maksud yang saya sendiri senang nak fahami ialah talian sambungan selamat daripada server ke browser internet anda sewaktu pengguna melayari website/blog anda….

Read More Read More

Bagaimana skill design yang simple boleh membantu bisnes affiliate anda?

Bagaimana skill design yang simple boleh membantu bisnes affiliate anda?

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

[no_toc] Simply Enter Your Primary Email Address And Get Instant Access To Video #2 … * We’ll Send You The Video Link To Your Email Address * Send Me The Video Have a Facebook account? Subscribe with Facebook We will not spam, rent, or sell your information Bagaimana skill design yang simple boleh membantu bisnes affiliate anda? Anda seorang affiliate marketer? Ramai yang menganggap kerja-kerja affiliate marketer ini sekadar mempromosikan link affiliate semata-mata. Tak kisahlah sama ada promosi di facebook…

Read More Read More

Bonus Firesale Raya 2017 Cikgu Hafis

Bonus Firesale Raya 2017 Cikgu Hafis

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hai istimewa untuk Bulan Syawal Tahun ini, nampaknya Cikgu Hafis telah buat ‘gila’ lagi. Kali ini beliau telah membuat satu tawaran dimana anda boleh mendapatkan 5 produk digital beliau yang super hot dan convert semua ini pada harga yang sangat tak masuk akal.       Apa yang terkandung dalam pakej firesale raya 2017 ini?   Teknik Affiliate Warrior PlusApa yang anda akan dapat? Bagi yang NEWBIE, Orang Baru dalam affiliate marketing international, DONT WORRY! Cikgu Hafis explain dari awal…

Read More Read More

Bonus Affiliate – Perlu ada bonus untuk hasilkan sales?

Bonus Affiliate – Perlu ada bonus untuk hasilkan sales?

Spread the love
  • 12
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    12
    Shares

Bonus Affiliate. Mitos ataupun memang perlu ada bonus untuk dapatkan sales affiliates ni?   Saya sendiri mula menghasilkan sales affiliates dengan memberikan bonus kepada prospek. Saya banyak mengambil contoh kempen-kempen affiliate yang dilakukan oleh IM dari luar seperti Sam Bakker, Andrew Darius dan juga Martin Crumlish.   Game plan dan strategi mereka memang menarik disebabkan mereka ini ada satu team yang besar dan memang boleh buat produk baru khas sebagai bonus untuk produk yang mereka promosikan.     Walaupun begitu…

Read More Read More