Browsed by
Category: Promosi Di Facebook

Panduan FB Ads di Pasaran Malaysia 2017

Panduan FB Ads di Pasaran Malaysia 2017

Panduan FB Ads di Pasaran Malaysia 2017   Salam hormat para pembaca yang saya muliakan. Kali ini saya nak menulis mengenai beberapa Panduan FB ads di Pasaran Malaysia untuk tahun 2017. Penulisan ini lebih kepada senarai dan informasi sahaja. Tiada perbandingan yang serius akan dijalankan kerana saya tidak berkesempatan untuk memiliki dan mencuba kesemua Panduan FB ads di Pasaran Malaysia yang bakal saya senaraikan di sini.   Kesemua panduan yang bakal saya senaraikan adalah panduan berbayar.   Teknik Boost Post…

Read More Read More

Cara bina fanpage FB

Cara bina fanpage FB

Baru-baru ini saya mendapat beberapa permintaan dari rakan-rakan subscriber untuk membuat tutorial ringkas membina fanpage di FB. Jadi saya pun telah menyediakan satu tutorial video yang ringkas. Anda boleh lihat tutorial membina fanpage FB di bawah:     Dalam viideo tersebut saya dah tunjukkan cara simple untuk anda design dan bina cover fanpage anda secara percuma. Namun jika anda inginkan fanpage cover anda mempunyai design yang berkualiti HD, anda boleh menggunakan template-template design seperti di bawah:     Lebih menarik…

Read More Read More

Perlu Tarik Likes di FB Fanpage ke untuk dapatkan sales?

Perlu Tarik Likes di FB Fanpage ke untuk dapatkan sales?

Ada yang bertanya, perlu ke tambah like di fanpage? jawapan saya: PERLU! Penjelasan: Like ni umpama trafik. Makin banyak trafik, makin banyak sales. Ktakanlah conversion produk anda ialah 10%. ada 100 trafik = 10 sales ada 1000 trafik = 100 sales ada 10,000 trafik = 1000 sales Nampak tak bagaimana trafik ni bantu anda banyakkan sales? Tapi benda biasa yang berlaku sekarang ialah page anda banyak like, banyak trafik tetapi tak ada sales. Puncanya ialah orang yang like tu semuanya tak targeted, so kalau diorang tak minat dengan…

Read More Read More

10 Tips Promosi Produk Affiliate di Wall Facebook Anda

10 Tips Promosi Produk Affiliate di Wall Facebook Anda

[icegram campaigns=”17″] Promosi di Wall FB   Teknik promosi ini adalah antara teknik promosi affiliate yang paling diminati ramai kerana ianya sangat mudah. Hanya perlu post di Fb wall anda sahaja. Tetapi sebelum anda boleh mempromosi di wall FB sendiri ada beberapa perkara penting yang perlu anda lakukan bagi meningkatkan keberkesanan teknik ini. 1. Perlu ada friends dan follower yang tinggi di facebook anda. Anda perlu ada sekurang-kurangnya 1000 friends ke atas untuk teknik ini menampakkan hasil. Jika masih tiada…

Read More Read More