Browsed by
Category: Teknik Promosi

Panduan FB Ads di Pasaran Malaysia 2017

Panduan FB Ads di Pasaran Malaysia 2017

Panduan FB Ads di Pasaran Malaysia 2017   Salam hormat para pembaca yang saya muliakan. Kali ini saya nak menulis mengenai beberapa Panduan FB ads di Pasaran Malaysia untuk tahun 2017. Penulisan ini lebih kepada senarai dan informasi sahaja. Tiada perbandingan yang serius akan dijalankan kerana saya tidak berkesempatan untuk memiliki dan mencuba kesemua Panduan FB ads di Pasaran Malaysia yang bakal saya senaraikan di sini.   Kesemua panduan yang bakal saya senaraikan adalah panduan berbayar.   Teknik Boost Post…

Read More Read More

6 Emel Autoresponder yang anda boleh gunakan untuk kempen pemasaran emel anda

6 Emel Autoresponder yang anda boleh gunakan untuk kempen pemasaran emel anda

Pemasaran emel Pemasaran emel ni memang salah satu teknik evergreen dalam pemasaran affiliate. Tapi sebelum memulakan satu-satu pemasaran emel, anda perlu ada emel autoresponder dan mula mengumpul subscriber terlebih dahulu.   Nak kumpul subscriber ni ada bemacam-macam cara, tapi cara yang paling biasa digunakan ialah menawarkan produk percuma seperti ebook atau video dalam sesuatu niche.   Untuk kumpul subscriber ini anda perlu ada landing page dan perlu diintegrasi dengan autoresponder anda. Saya akan tunjukkan cara nak setup landing page dan…

Read More Read More

Cara bina fanpage FB

Cara bina fanpage FB

Baru-baru ini saya mendapat beberapa permintaan dari rakan-rakan subscriber untuk membuat tutorial ringkas membina fanpage di FB. Jadi saya pun telah menyediakan satu tutorial video yang ringkas. Anda boleh lihat tutorial membina fanpage FB di bawah:     Dalam viideo tersebut saya dah tunjukkan cara simple untuk anda design dan bina cover fanpage anda secara percuma. Namun jika anda inginkan fanpage cover anda mempunyai design yang berkualiti HD, anda boleh menggunakan template-template design seperti di bawah:     Lebih menarik…

Read More Read More

Perlu Tarik Likes di FB Fanpage ke untuk dapatkan sales?

Perlu Tarik Likes di FB Fanpage ke untuk dapatkan sales?

Ada yang bertanya, perlu ke tambah like di fanpage? jawapan saya: PERLU! Penjelasan: Like ni umpama trafik. Makin banyak trafik, makin banyak sales. Ktakanlah conversion produk anda ialah 10%. ada 100 trafik = 10 sales ada 1000 trafik = 100 sales ada 10,000 trafik = 1000 sales Nampak tak bagaimana trafik ni bantu anda banyakkan sales? Tapi benda biasa yang berlaku sekarang ialah page anda banyak like, banyak trafik tetapi tak ada sales. Puncanya ialah orang yang like tu semuanya tak targeted, so kalau diorang tak minat dengan…

Read More Read More

Bonus Affiliate – Perlu ada bonus untuk hasilkan sales?

Bonus Affiliate – Perlu ada bonus untuk hasilkan sales?

Bonus Affiliate. Mitos ataupun memang perlu ada bonus untuk dapatkan sales affiliates ni?   Saya sendiri mula menghasilkan sales affiliates dengan memberikan bonus kepada prospek. Saya banyak mengambil contoh kempen-kempen affiliate yang dilakukan oleh IM dari luar seperti Sam Bakker, Andrew Darius dan juga Martin Crumlish.   Game plan dan strategi mereka memang menarik disebabkan mereka ini ada satu team yang besar dan memang boleh buat produk baru khas sebagai bonus untuk produk yang mereka promosikan.     Walaupun begitu…

Read More Read More

Langkah Asas Pemasaran Affiliate

Langkah Asas Pemasaran Affiliate

Dalam artikel kali ini saya ingin berkongsi mengenai langkah-langkah asas untuk membuat promosi produk affiliate. Artikel ini ditulis sempena menjawab soalan beberapa subscriber saya mengenai bagaimana mereka boleh bermula untuk mempromosikan produk affiliate yang telah mereka pilih. . . Pemilihan niche . . Perkara pertama yang perlu dilakukan ialah untuk memilih niche produk affiliate yang bakal anda promosikan. Ini kerana pemilihan niche adalah penting bagi mengenalpasti target bakal prospek dan juga pelanggan anda nanti. Misalnya jika anda memilih niche mengurangkan…

Read More Read More

10 Tips Promosi Produk Affiliate di Wall Facebook Anda

10 Tips Promosi Produk Affiliate di Wall Facebook Anda

[icegram campaigns=”17″] Promosi di Wall FB   Teknik promosi ini adalah antara teknik promosi affiliate yang paling diminati ramai kerana ianya sangat mudah. Hanya perlu post di Fb wall anda sahaja. Tetapi sebelum anda boleh mempromosi di wall FB sendiri ada beberapa perkara penting yang perlu anda lakukan bagi meningkatkan keberkesanan teknik ini. 1. Perlu ada friends dan follower yang tinggi di facebook anda. Anda perlu ada sekurang-kurangnya 1000 friends ke atas untuk teknik ini menampakkan hasil. Jika masih tiada…

Read More Read More

Tips penulisan emel

Tips penulisan emel

[icegram campaigns=”17″] Tips-tips penulisan emel   Dalam pemasaran emel memang copywriting memainkan peranan penting. Ini kerana dalam sehari, secara purata kita menerima lebih 20 emel ke dalam inbox kita. Jadi untuk memastikan penulisan dan content yang nak disampaikan kepada subscriber kita itu dibuka dan dibaca, kita perlu menarik perhatian mereka seawal di tajuk emel itu sendiri.   So di bawah ni saya listkan beberapa tips penulisan tajuk emel yang baik dan boleh dijadikan panduan untuk anda menulis emel anda kepada…

Read More Read More