Browsed by
Category: Affiliate Tools

Sistem WOW – Sistem Bisnes Affiliate

Sistem WOW – Sistem Bisnes Affiliate

Sistem WOW – Sistem Bisnes Affiliate Dalam artikel sebelum ini saya telah memperkenalkan tentang satu sistem bisnes affiliate yang mampu memudahkan pemasaran bisnes affiliate anda. Tanpa bantuan sistem, pastinya akan mengambil lebih masa untuk anda memahami dan menguasai teknik pemasaran affiliate yang berkesan. Apakah Sistem WOW ? Sistem WOW ini adalah satu sistem bisnes online yang telah di bina oleh beberapa orang usahawan internet tempatan berpengalaman dengan tujuan membantu mereka yang tidak berkemahiran di dalam bisnes online untuk menjana pendapatan…

Read More Read More

Teknik pemasaran affiliate

Teknik pemasaran affiliate

Teknik pemasaran affiliate   ahmad shahrinPenulis di cetak biru affiliate. Seorang ayah kepada 4 orang anak dan seorang suami kepada seorang isteri. Berpengalaman dalam internet marketing hampir 3 tahun. Now nak berkongsi sedikit pengalaman dengan yang nak belajar khususnya dalam affiliate marketing, website dan produk digital 🙂 https://cetakbiruaffiliate.com

Jenis-jenis program affiliate dan platform affiliate

Jenis-jenis program affiliate dan platform affiliate

Jenis-jenis program affiliate dan platform affiliate Dalam artikel terdahulu, saya sudah menerangkan mengenai asas bisnes affiliate. Kali ini saya ingin menerangkan dengan lebih terperinci pula mengenai jenis-jenis program affiliate yang terdapat di pasaran dan juga platform affiliate yang  selalu digunakan. 3 jenis program affiliate: Pay per sale (PPS) – program PPS adalah program di mana anda akan mendapat bayaran komisen setelah anda berjaya menghasilkan jualan bagi produk tersebut. Program PPS ini adalah yang program affiliate yang paling mendapat sambutan tinggi…

Read More Read More

Langkah asas membina website pertama

Langkah asas membina website pertama

Ramai usahawan online yang masih lagi tidak mempunyai website perniagaan sendiri. kebanyakannya memang langsung tiada empunyai asas membina website.   Ramai yang tidak mempunyai website disebabkan takut dan bimbang untuk mengeluarkan sejumlah kos yang tinggi bagi mengupah golongan professional untuk menghasilkan website perniagaan mereka. Kos membina website pula biasanya bermula sekitar RM 3000 ke atas bergantung kepada jenis website dan penyedia pekhidmatan yang digunakan,   Memang terdapat lambakan individu yang menawarkan perkhidmatan membina website dengan harg yang jauh lebih murah,…

Read More Read More

Plugin percuma bantu kumpul list emel melalui blog anda

Plugin percuma bantu kumpul list emel melalui blog anda

Untuk anda yang mempunyai blog, anda boleh kumpul list emel melalui blog anda. Anda boleh menggunakan plugin percuma yang terdapat di pasaran. Melalui cara ini anda boleh boleh kumpul list emel melalui blog tanpa perlu menggunakan landing page dan juga pagebuilder.   Salah satu plugin yang saya selalu gunakan untuk kumpul list emel melalui blog adalah plugin Icegram. Plugin ini dapat digunakan dengan hampir semua emel autoresponder yang terdapat di pasaran. Terdapat beberapa plugin lain lagi yang anda boleh gunakan,…

Read More Read More

5 tips memilih domain

5 tips memilih domain

Sewaktu mula memilih domain name untuk cetakbiruaffiliate ni, banyak juga benda yang bermain di fikiran saya. Actually saya tukar domain ni setelah blog utama saya iaitu ahmadshahrin.com saya diserang teruk (saya restore je, content semua hilang semula) dan saya give up untuk bangunkan semula blog tu huhu. Blessing in disguised dia pun ada, blog lama tu dah terlalu cac merba.   So dengan kewujudan blog cetakbiruaffiliate.com ni saya dapat lebih fokus berkongsi info dan maklumat mengenai pemasaran affiliate. Plus sebagai…

Read More Read More

Install SSL certificate

Install SSL certificate

Apakah SSL certificate? Mengikut info yang saya cari di internet, SSL certificate ialah: SSL Certificates are small data files that digitally bind a cryptographic key to an organization’s details. When installed on a web server, it activates the padlock and the https protocol (over port 443) and allows secure connections from a web server to a browser. Dalam maksud yang saya sendiri senang nak fahami ialah talian sambungan selamat daripada server ke browser internet anda sewaktu pengguna melayari website/blog anda….

Read More Read More

Bagaimana skill design yang simple boleh membantu bisnes affiliate anda?

Bagaimana skill design yang simple boleh membantu bisnes affiliate anda?

[no_toc] Simply Enter Your Primary Email Address And Get Instant Access To Video #2 … * We’ll Send You The Video Link To Your Email Address * Send Me The Video Have a Facebook account? Subscribe with Facebook We will not spam, rent, or sell your information Bagaimana skill design yang simple boleh membantu bisnes affiliate anda? Anda seorang affiliate marketer? Ramai yang menganggap kerja-kerja affiliate marketer ini sekadar mempromosikan link affiliate semata-mata. Tak kisahlah sama ada promosi di facebook…

Read More Read More

Cara mudah membina grafik ringkas

Cara mudah membina grafik ringkas

Orang putih kata, “picture woth a thousand words” . Bagi yang buat pemasaran affiliate, terutamanya yang menggunakan teknik bonus, pastinya sedikit kemahiran asas membina grafik sendiri akan membantu. . . Jika tidak, boleh penat juga poket jika nak keluarkan belanja untuk mengupah orang membina set grafk untuk setiap kempen affiliate anda. Tak termasuk dengan faktor kekangan masa dan lainplain lagi. . . Tapi ramai yang takut untuk cuba membuat design sendiri kerana ramai yang beranggapan perlu mahir dengan software photoshop…

Read More Read More

7 Step Mudah Install Blog WordPress

7 Step Mudah Install Blog WordPress

7 Step Mudah Install Blog WordPress Dalam artikel sebelum ini saya ada membuat sedikit tutorial ringkas mengenai cara-cara untuk mendaftar domain dan juga hosting untuk blog atau website anda.Kali ini saya nak share 7 step mudah untuk install blog wordpress anda. KLIK SINI untuk membaca artikel cara mendaftar domain & hosting So kali ini saya nak buat artikel mengenai cara untuk anda install website ataupun blog wordpress pula.   Step 1 Dapatkan akses Cpanel anda di emel yang anda daftarkan domain…

Read More Read More