Panduan FB Ads di Pasaran Malaysia 2017

Panduan FB Ads di Pasaran Malaysia 2017

Spread the love
  • 5
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    5
    Shares

Panduan FB Ads di Pasaran Malaysia 2017

 

Salam hormat para pembaca yang saya muliakan. Kali ini saya nak menulis mengenai beberapa Panduan FB ads di Pasaran Malaysia untuk tahun 2017. Penulisan ini lebih kepada senarai dan informasi sahaja. Tiada perbandingan yang serius akan dijalankan kerana saya tidak berkesempatan untuk memiliki dan mencuba kesemua Panduan FB ads di Pasaran Malaysia yang bakal saya senaraikan di sini.

 

Kesemua panduan yang bakal saya senaraikan adalah panduan berbayar.

 

  1. Teknik Boost Post – Pemilik – Tuan Rizal Mohamed Din

Panduan FB Ads di pasaran Malaysia 2017

 

Review ringkas:  Panduan ini ringkas, padat dan straightforward. Panduan ini bukan sekadar teori semata-mata kerana ini berdasarkan pengalaman pemilik menggunakan teknik ini dalam menguruskan akaun ads beliau sendiri dan beberapa usahawan lain sebelum ini.

Seperti nama panduan ini, memang teknik yang diajar adalah teknik boost post. tetapi ada seninya, bukan sekadar buat post dan boost sahaja. Ada beberapa elemen yang dititkberatkan seperti interest dan lokasi prospek.

* Penulis telah membuat percubaan degan teknik ini dan mendapatkan hasil untuk page baru yang masih tiada like. Tempoh iklan 5 hari, kos iklan RM 25, Julan terhasil 3, berjumlah Rm 30. Namun penulis yakin jjika penulis konsisten membuat FB ads selama 30 hari, hsil yang diperolehi boleh menjadi lebih baik. Niche yang dicuba, resepi masakan (berhasil), niche IM – banyak tersasar dan tiad sale. (Result penulis tidka boleh dijadikan kayu ukur untuk semua niche dan keberkesanan panduan ini).

Harga: RM 79 untuk front end produk dan RM 99 untuk produk upsell

Pembelian: KLIK SINI

Kesesuaian: Newbie level & intermediate

 

2. Pakej Viper Reloaded – Pemilik: Firdaus Azizi.

 

Review ringkas: Apa yang dikongsikan oleh tuan Firdaus Azizi memang melebihi nilai yang dibayar untuk panduan ini. Sebagai salah seorang pakar FB ads Malaysia memang hasil tangan beliau ni pun sesuatu yang saya tunggu-tunggu,

Namun pada saya panduan ini tak sesuai untuk saya kerana level saya di dalam FB ads yang kategori beginner dan baru namk masuk intermediate jadi ilmu yang dikongsikan dalam apnaduan ini agak terlalu high level untuk saya fahami dan buat. Dan ketika saya beli panduan tersebut, interface ads manager dahulu adalh amat berbeza dengan sekarang. Di mana beliau kongsikan cara membuat dan setting FB ads melalui power editor (lebih kurang macam interface ads manager sekarang)

Result: penulis tidak menggunakan cara yang ditunjukkan kerana level dan tahap kesukarannya melebihi kemampuan penulis untuk menjayakannya.

Walaupun begitu, penulis amat menggalakkan pengguna FB ads level intermediate ke atas mendapatkan panduan ini.

Harga: RM 497

Pembelian: KLIK SINI

Kesesuaian: Intermediate & Expert.

 

3, Panduan Canvas Ads – Pemiilik Tuan Firdaus Azizi

 

Review ringkas:  Pnaduan ini mempunyai 8 modul. Ini antara panduan yang dinanti-nanti oleh pengguna FB ads yang tegar. Penulis tak dapatkan lagi panduan ini, jadi tak boleh nak komen banyak. Tapi dengan reputasi Tuan Firdaus Azizi dan juga pengalaman membeli beberapa buah produk dari beliau, memang saya yakin ianya akan berbaloi,

Harga: RM 77

Pembelian: KLIK SINI

Kesesuaian: Tak pasti, tak berkesempatan untuk mencuba  lagi panduan canvas ini.

 

4.  Teknik Lamborghini – Pemilik Cikgu Fadzli.

Ini apa yang anda kan dapat dengan teknik ini:


6 Video lengkap Teknik Lamborghini (DVD akan dipos selepas membuat bayaran).

Support melalui Group Telegram selama 6 bulan (boleh tanya bila-bila masa jika ada masalah).

Keahlian ekslusif dalam Group Team Lamborghini. Anda berpeluang untuk minum kopi bersama-sama dengan jutawan dan usahawan yang telah berjaya.

Harga: RM 199

Pembelian: KLIK SINI

Kesesuaian: Intermediate dan expert. Khas untuk tingkatkan jualan

 

5. Strategi FB ads 24 jam – Pemilik: Prof Amat Taap Manshor (Prof betul-betul tau, by kelayakan, bukan yang orang gelar ikut suka)

Kandungan: 10 Modul dalam bentuk ebook

Maklumat lanjut boleh lihat direct di laman surat jualan. KLIK SINI

Harga: RM 100 Front end, RM 120 Upsell

Kesesuaian: Kurang pasti, penulis masih belum sempat menguji panduan ini.

 

Untuk pemasaran menggunakan FB personal anda sendiri, anda boleh baca artikel ini.

 

Selain itu jika anda mengalami kesukaran menghasilkan copywritng bagi iklan FB anda, cuba anda lihat video ini terlebih dahulu. Hanya dengan 4 langkah mudah sahaja anda kini mampu membina copywriting Fb yang lebih bermutu bagi iklan anda.

 

Adakah artikel ini bermanfaat? Jika ya pastikan anda kongsikan artikel ini pada rakan-rakan anda yang lain okay.

 

 

Penulis di cetak biru affiliate. Seorang ayah kepada 4 orang anak dan seorang suami kepada seorang isteri. Berpengalaman dalam internet marketing hampir 3 tahun. Now nak berkongsi sedikit pengalaman dengan yang nak belajar khususnya dalam affiliate marketing, website dan produk digital 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *