Full Review Video Strategi Email

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Full Review Video Strategi Email Oleh Tuan Affiq Fadzil

 

Salam hormat semua. Hari ni saya nak berkongsi full review video strategi email.

modul video strategi email

 

Panduan Video strategi email ini adalah hasil karya Tuan Affiq Fadzil.

owner video strategi email

 

Tuan Affiq Fadzil ni seorang internet marketers yang aktif dalam pemasaran affiliate, coaching kelas dan juga telah menghasilkan beberapa buah produk digital. Antaranya ialah hero affiliate, dan prospyFB.

 

Manakala dalam dunia affiliate, tuan Affiq ni memang antara IMers yang selalu menduduki ranking top 10 dalam sesuatu program affiliate yang dijalankan.

 

Semestinya teknik utama yang beliau gunakan adalah pemasaran emel. Keduanya-duanya beliau gunakan dengan penuh efisien dalam kempen pemasaran produk digital beliau dan juga kempen pemasaran affiliate beliau.

 

Ok now nak beralih kepada panduan video strategi email ni.

Ada 7 modul video dalam panduan ni:

  • Modul 1: Game Plan StrategiEmail
  • Modul 2: Magnet ‘Pancing’ Prospek
  • Modul 3: Setup ‘Mesin’ Email Prospek
  • Modul 4: Setup Laman Web ‘Sedut’ Prospek’
  • Modul 5: Teknik ‘Sedut’ Database Email Prospek
  • Modul 6: Bina Kredibiliti Pantas
  • Modul 7: Teknik Ayat Email Promosi Berpengaruh

 

Dan ada 30 jumlah video dalam panduan ni. Dari segi kuantiti dan juga kualiti yang anda akan dapat memang sangat berbaloi. Yang tak suka kena upsell, memang panduan ni tiada upsell dan straight to the point jer.

 

Bonus yang diberikan oleh Tuan Affiq ada dua iaitu :

  1. Akses ke FB group support
  2. Slide Strategi email dalam bentuk PDF

Saya mem ang sangat minat dengan bonus no 2 tu kerana ianya sangat praktikal untuk saya. Panduan video pemasaran emel ni memang sesuai untuk golongan newbie dan intermediate.

 

Memang sangat detail panduan pemasaran emel yang dikeluarkan oleh Tuan Affiq ni. Walaupun saya sendiri dah ada pengalaman dan bukannya newbie dalam bidang pemasaran emel, banyak ilmu baru yang saya perolehi.

 

Antaranya ialah kepentingan membina thank you page atau laman terima kasih. Sebenarnya sewaktu awal-awal belajar pemasaran emel dahulu memang saya diajar kepentingan untuk membuat thank you page. Tetapi bila saya study video panduan emel ni baru saya faham dan sedar kepentingan thank you page ini.

 

Untuk anda yang baru nak berjinak-jinak dengan pemasaran emel, ini memang terbaik untuk anda. Sebab panduan ini straight to the point, selain flow chart funnel macam mana pemasaran emel ini bermula, Tuan Affiq juga kongsikan tools dan resource untuk anda gunakan dalam kempen pemasaran emel ini.

 

Secara keseluruhannya memang saya amat berpuas hati dengan produk ini.

  • Gaya penyampaian simple dan straight to the point
  • Video tak terlalu panjang, mudah untuk follow dan tak boring
  • Bonus PDF slide sangat membantu buat saya yang nak buat quick study dan tak perlu tengok video.
  • Ada option untuk download video, jadi tak perlu stream video dan perlu ada internet untuk lihat modul.

 

Walaupun video ini memang saya sangat highly rekomen kepada anda, tetapi ada beberapa perkara yang saya perlu anda ambil berat sebelum anda buat keputusan sama ada ingi mendapatkan akses ke panduan video ini.

 

  1. Screenshot yang ditunjukkan dalam laman utama panduan video strategi emel adalah hasil result sebenar yang Tuan Affiq perolehi melalui jualan produk digital dan pemasaran affiliate beliau. Anda tidak boleh terus expect akan mendapat hasil yang sama dengan beliau jika anda baru sahaja mahu mulakan pemasaran emel ini.
  2. Pemasaran emel adalah berkesan kepada hampir semua produk atau servis yang anda ingin jualan atau promosikan. Lihat kepada jenama besar seperti lazada, ebay, air asia, semuanya menggunakan pemasaran emel. Walaupun begitu, database emel dan cara anda melakukan pemasaran emel adalah antara faktor yang akan menentukan pemasaran emel anda akan berjaya atau tak.
  3. Anda perlu mengeluarkan kos untuk mendaptkan tools bagi memudahkan kempen pemasaran emel anda seperti landing page creator, emel autoresponder, domain & hosting serta kempen-kempen untuk mengumpul list emel dari prospek anda. (anda boleh mencari umber yang percuma, tetapi kebiasaannya setupnya adalah sedikit rumit, kurang support dan ada terdapat limitation di dalam servis tersebut)
  4. List emel yang banyak tidak dapat menjamin anda menghasilkan jualan, tetapi emel list yang responsig berpeluang meningkatkan lagi kebarangkalian anda menjana income dengan pemasaran emel.
  5. Pemasaran emel perlu dilakukan dengan konsisten dan berhemah.
  6. Anda perlu mendapatkan semua list emel dari prospek anda secara sah dan tidak boleh melakukan pemasaran emel secara SPAM.

 

Jika anda sudah faham dan mahu belajar dengan lebih lanjut mengenai pemasaran emel, anda boleh terus dapatkan video panduan strategi email oleh Tuan Affiq DI SINI

 

Sebelum itu, jika anda ingin mendapat quick teps teknik penulisan emel yang simple dan berkesan, anda boleh baca DI SINI

 

Anda rasa artikel ini bermanfaat? Boleh tolong share pada rakan-rakan anda yang lain tak? Sharing is caring….

CB Affilliate

CB Affilliate

Eksperimentasi bisnes affilliate untuk newbie. Try and error tak bermaksud tak terror.

Leave a Replay

About CB AFFILLIATE


Eksperimentasi bisnes affilliate untuk newbie. Try and error tak bermaksud tak terror. Kami share pelbagai jenis program affiliate yang boleh disertai.

Recent Posts

Produk cadangan

Sign up for our Newsletter

Privasi anda terjaga.

Close Menu