Browsed by
Month: June 2017

Bonus Firesale Raya 2017 Cikgu Hafis

Bonus Firesale Raya 2017 Cikgu Hafis

Hai istimewa untuk Bulan Syawal Tahun ini, nampaknya Cikgu Hafis telah buat ‘gila’ lagi. Kali ini beliau telah membuat satu tawaran dimana anda boleh mendapatkan 5 produk digital beliau yang super hot dan convert semua ini pada harga yang sangat tak masuk akal.       Apa yang terkandung dalam pakej firesale raya 2017 ini?   Teknik Affiliate Warrior PlusApa yang anda akan dapat? Bagi yang NEWBIE, Orang Baru dalam affiliate marketing international, DONT WORRY! Cikgu Hafis explain dari awal…

Read More Read More

Bonus Affiliate – Perlu ada bonus untuk hasilkan sales?

Bonus Affiliate – Perlu ada bonus untuk hasilkan sales?

Bonus Affiliate. Mitos ataupun memang perlu ada bonus untuk dapatkan sales affiliates ni?   Saya sendiri mula menghasilkan sales affiliates dengan memberikan bonus kepada prospek. Saya banyak mengambil contoh kempen-kempen affiliate yang dilakukan oleh IM dari luar seperti Sam Bakker, Andrew Darius dan juga Martin Crumlish.   Game plan dan strategi mereka memang menarik disebabkan mereka ini ada satu team yang besar dan memang boleh buat produk baru khas sebagai bonus untuk produk yang mereka promosikan.     Walaupun begitu…

Read More Read More

Cara mudah membina grafik ringkas

Cara mudah membina grafik ringkas

Orang putih kata, “picture woth a thousand words” . Bagi yang buat pemasaran affiliate, terutamanya yang menggunakan teknik bonus, pastinya sedikit kemahiran asas membina grafik sendiri akan membantu. . . Jika tidak, boleh penat juga poket jika nak keluarkan belanja untuk mengupah orang membina set grafk untuk setiap kempen affiliate anda. Tak termasuk dengan faktor kekangan masa dan lainplain lagi. . . Tapi ramai yang takut untuk cuba membuat design sendiri kerana ramai yang beranggapan perlu mahir dengan software photoshop…

Read More Read More

Langkah Asas Pemasaran Affiliate

Langkah Asas Pemasaran Affiliate

Dalam artikel kali ini saya ingin berkongsi mengenai langkah-langkah asas untuk membuat promosi produk affiliate. Artikel ini ditulis sempena menjawab soalan beberapa subscriber saya mengenai bagaimana mereka boleh bermula untuk mempromosikan produk affiliate yang telah mereka pilih. . . Pemilihan niche . . Perkara pertama yang perlu dilakukan ialah untuk memilih niche produk affiliate yang bakal anda promosikan. Ini kerana pemilihan niche adalah penting bagi mengenalpasti target bakal prospek dan juga pelanggan anda nanti. Misalnya jika anda memilih niche mengurangkan…

Read More Read More

Program Affiliate Bulan Jun

Program Affiliate Bulan Jun

Sempena bulan Jun ini, saya bakal melancarkan satu program affiliate duit raya bermula pada jam 10 pagi 14 Jun sehingga 11.59 malam 28 Jun 2017.     Produk: Ebook Income 4 Angka Laman jualan: https://teknik4angka.com Harga (front end)  RM 70 – Komisen RM 35   Harga (OTO 1)  RM 200 – Komisen RM 100     Harga (OTO 2)  RM 350 – Komisen RM 125 Ebook + Bonus + OTO 1 + free domain + hosting (1 tahun) + installation wordpress…

Read More Read More

7 Step Mudah Install Blog WordPress

7 Step Mudah Install Blog WordPress

7 Step Mudah Install Blog WordPress Dalam artikel sebelum ini saya ada membuat sedikit tutorial ringkas mengenai cara-cara untuk mendaftar domain dan juga hosting untuk blog atau website anda.Kali ini saya nak share 7 step mudah untuk install blog wordpress anda. KLIK SINI untuk membaca artikel cara mendaftar domain & hosting So kali ini saya nak buat artikel mengenai cara untuk anda install website ataupun blog wordpress pula.   Step 1 Dapatkan akses Cpanel anda di emel yang anda daftarkan domain…

Read More Read More

Cara Mudah Pendekkan Link Affiliate

Cara Mudah Pendekkan Link Affiliate

Link affiliate ni kalau dah biasa memang tahu betapa panjangnya link ni. Contohnya seperti link di bawah ini: https://ordersini.com/view/r8qIAh4?ref=155&landing=yes Untuk lebih nampak cantik ianya boleh dipendekkan seperti contoh di bawah: http://bit.ly/RBmethod http://bit.ly/2oMAQpq Apabila link ini dipendekkan ianya nampak lebih kemas, menarik perhatian dan lebih mudah untuk diingati. Tambahan pula anya akan kurang menjauhkan prospek dari menekan link affiliate tersebut.   Terdapat banyak penyedia perkhidmatan percuma yang anda boleh gunakan untuk memendekkan link affiliate anda ini. Tapi dalam artikel ini saya…

Read More Read More

10 Tips Promosi Produk Affiliate di Wall Facebook Anda

10 Tips Promosi Produk Affiliate di Wall Facebook Anda

[icegram campaigns=”17″] Promosi di Wall FB   Teknik promosi ini adalah antara teknik promosi affiliate yang paling diminati ramai kerana ianya sangat mudah. Hanya perlu post di Fb wall anda sahaja. Tetapi sebelum anda boleh mempromosi di wall FB sendiri ada beberapa perkara penting yang perlu anda lakukan bagi meningkatkan keberkesanan teknik ini. 1. Perlu ada friends dan follower yang tinggi di facebook anda. Anda perlu ada sekurang-kurangnya 1000 friends ke atas untuk teknik ini menampakkan hasil. Jika masih tiada…

Read More Read More

Tips penulisan emel

Tips penulisan emel

[icegram campaigns=”17″] Tips-tips penulisan emel   Dalam pemasaran emel memang copywriting memainkan peranan penting. Ini kerana dalam sehari, secara purata kita menerima lebih 20 emel ke dalam inbox kita. Jadi untuk memastikan penulisan dan content yang nak disampaikan kepada subscriber kita itu dibuka dan dibaca, kita perlu menarik perhatian mereka seawal di tajuk emel itu sendiri.   So di bawah ni saya listkan beberapa tips penulisan tajuk emel yang baik dan boleh dijadikan panduan untuk anda menulis emel anda kepada…

Read More Read More

Cara Daftar Affiliate klikjer

Cara Daftar Affiliate klikjer

[icegram campaigns=”17″] Klikjer merupakan antara program affiliate yang memang lejen di Malaysia ni. Ada macam-macam produk yang terdapat dis ini dalam macam-macam jenis niche. . . Kalau pening dan tak tahu nak pilih produk dannche untuk dipromosikan, Klikjer ni memang paling sesuai untuk anda. Sebabnya hanya dengan mempromosikan ana utama klikjer sahaja pun anda sudah boleh dapat komisen kalau ada pelanggan yang membuat pembelian. . . So kali ni saya nak share tutorial ringkas macam mana nak mendaftar sebagai affiliate…

Read More Read More