Sistem WOW – Sistem Bisnes Affiliate

Sistem WOW – Sistem Bisnes Affiliate

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Sistem WOW – Sistem Bisnes Affiliate Dalam artikel sebelum ini saya telah memperkenalkan tentang satu sistem bisnes affiliate yang mampu memudahkan pemasaran bisnes affiliate anda. Tanpa bantuan sistem, pastinya akan mengambil lebih masa untuk anda memahami dan menguasai teknik pemasaran affiliate yang berkesan. Apakah Sistem WOW ? Sistem WOW ini adalah satu sistem bisnes online yang telah di bina oleh beberapa orang usahawan internet tempatan berpengalaman dengan tujuan membantu mereka yang tidak berkemahiran di dalam bisnes online untuk menjana pendapatan…

Read More Read More

Jenis-jenis program affiliate dan platform affiliate

Jenis-jenis program affiliate dan platform affiliate

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Jenis-jenis program affiliate dan platform affiliate Dalam artikel terdahulu, saya sudah menerangkan mengenai asas bisnes affiliate. Kali ini saya ingin menerangkan dengan lebih terperinci pula mengenai jenis-jenis program affiliate yang terdapat di pasaran dan juga platform affiliate yang  selalu digunakan. 3 jenis program affiliate: Pay per sale (PPS) – program PPS adalah program di mana anda akan mendapat bayaran komisen setelah anda berjaya menghasilkan jualan bagi produk tersebut. Program PPS ini adalah yang program affiliate yang paling mendapat sambutan tinggi…

Read More Read More

Langkah asas membina website pertama

Langkah asas membina website pertama

Spread the love
  • 4
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    4
    Shares

Ramai usahawan online yang masih lagi tidak mempunyai website perniagaan sendiri. kebanyakannya memang langsung tiada empunyai asas membina website.   Ramai yang tidak mempunyai website disebabkan takut dan bimbang untuk mengeluarkan sejumlah kos yang tinggi bagi mengupah golongan professional untuk menghasilkan website perniagaan mereka. Kos membina website pula biasanya bermula sekitar RM 3000 ke atas bergantung kepada jenis website dan penyedia pekhidmatan yang digunakan,   Memang terdapat lambakan individu yang menawarkan perkhidmatan membina website dengan harg yang jauh lebih murah,…

Read More Read More

Panduan FB Ads di Pasaran Malaysia 2017

Panduan FB Ads di Pasaran Malaysia 2017

Spread the love
  • 5
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    5
    Shares

Panduan FB Ads di Pasaran Malaysia 2017   Salam hormat para pembaca yang saya muliakan. Kali ini saya nak menulis mengenai beberapa Panduan FB ads di Pasaran Malaysia untuk tahun 2017. Penulisan ini lebih kepada senarai dan informasi sahaja. Tiada perbandingan yang serius akan dijalankan kerana saya tidak berkesempatan untuk memiliki dan mencuba kesemua Panduan FB ads di Pasaran Malaysia yang bakal saya senaraikan di sini.   Kesemua panduan yang bakal saya senaraikan adalah panduan berbayar.   Teknik Boost Post…

Read More Read More

30 Program Affiliate 2017 Di Malaysia yang patut affiliaters sertai – Part 2

30 Program Affiliate 2017 Di Malaysia yang patut affiliaters sertai – Part 2

Spread the love
  • 98
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    98
    Shares

30 Program Affiliate 2017 Di Malaysia yang patut affiliaters sertai. Straight forward sahaja post saya hari ini. Tahun 2017 ni memang sangat banyak program affiliates yang anda boleh pilih untuk sertai. Di bawah ni saya kongsikan 30 senarai program affiliates yang boleh anda sertai dan produk yang berbaloi untuk dipromosikan. Jika masih tidak tahu apa itu affiliate, boleh BACA DI SINI.   Affiliates Raja Kamil –  Daftar DI SINI.  Produk: Headline Generator, FB Copywriting Generator, Strategi Marketing 2018 Affiliates Rashvin – Daftar DI…

Read More Read More

Perbandingan 8 Sistem Borang Tempahan

Perbandingan 8 Sistem Borang Tempahan

Spread the love
  • 16
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    16
    Shares

Perbandingan 8 Sistem Borang Tempahan Hari ni nak berkongsi review 8 sistem borang tempahan yang pernah saya gunakan. Sedikit kelainan sebab post ini sesuai untuk anda yang nak menjual produk sendiri, tak kisahlah produk digital atau fizikal.   Selain menjadi affiliaters, saya juga sebenarnya pernah dan masih lagi menghasilkan produk-produk digital saya sendiri. Untuk memudahkan urusan pengurusan tempahan dan merekod pembayaran pelanggan saya telah menguji dan mencuba 8 sistem borang tempahan yang terdapat di pasaran. Ada di antaranya yang percuma…

Read More Read More

Plugin percuma bantu kumpul list emel melalui blog anda

Plugin percuma bantu kumpul list emel melalui blog anda

Spread the love
  • 14
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    14
    Shares

Untuk anda yang mempunyai blog, anda boleh kumpul list emel melalui blog anda. Anda boleh menggunakan plugin percuma yang terdapat di pasaran. Melalui cara ini anda boleh boleh kumpul list emel melalui blog tanpa perlu menggunakan landing page dan juga pagebuilder.   Salah satu plugin yang saya selalu gunakan untuk kumpul list emel melalui blog adalah plugin Icegram. Plugin ini dapat digunakan dengan hampir semua emel autoresponder yang terdapat di pasaran. Terdapat beberapa plugin lain lagi yang anda boleh gunakan,…

Read More Read More

5 tips memilih domain

5 tips memilih domain

Spread the love
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    1
    Share

Sewaktu mula memilih domain name untuk cetakbiruaffiliate ni, banyak juga benda yang bermain di fikiran saya. Actually saya tukar domain ni setelah blog utama saya iaitu ahmadshahrin.com saya diserang teruk (saya restore je, content semua hilang semula) dan saya give up untuk bangunkan semula blog tu huhu. Blessing in disguised dia pun ada, blog lama tu dah terlalu cac merba.   So dengan kewujudan blog cetakbiruaffiliate.com ni saya dapat lebih fokus berkongsi info dan maklumat mengenai pemasaran affiliate. Plus sebagai…

Read More Read More

9 Kesalahan close sale dalam whatsapp

9 Kesalahan close sale dalam whatsapp

Spread the love
  • 3
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    3
    Shares

Salam hormat Kali ni say cuma nak berkongsi satu ebook ringkas mengenai 8 kesalahan teknik close sale dalam whatsapp. Walau bagaimanapun, anda boleh cuba apply dalam close sale produk affiliate dengan prospek anda.   Anda boleh baca ebook tersebut secara percuma dengan klik pada pautan di bawah: 9 KESALAHAN CLOSE SALE WHATSAPP   Semoga bermanfaat. Tolong share pada rakan-rakan anda yang lain ya.