Langkah asas membina website pertama

Langkah asas membina website pertama

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ramai usahawan online yang masih lagi tidak mempunyai website perniagaan sendiri. kebanyakannya memang langsung tiada empunyai asas membina website.   Ramai yang tidak mempunyai website disebabkan takut dan bimbang untuk mengeluarkan sejumlah kos yang tinggi bagi mengupah golongan professional untuk menghasilkan website perniagaan mereka. Kos membina website pula biasanya bermula sekitar RM 3000 ke atas bergantung kepada jenis website dan penyedia pekhidmatan yang digunakan,   Memang terdapat lambakan individu yang menawarkan perkhidmatan membina website dengan harg yang jauh lebih murah,…

Read More Read More

Panduan FB Ads di Pasaran Malaysia 2017

Panduan FB Ads di Pasaran Malaysia 2017

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Panduan FB Ads di Pasaran Malaysia 2017   Salam hormat para pembaca yang saya muliakan. Kali ini saya nak menulis mengenai beberapa Panduan FB ads di Pasaran Malaysia untuk tahun 2017. Penulisan ini lebih kepada senarai dan informasi sahaja. Tiada perbandingan yang serius akan dijalankan kerana saya tidak berkesempatan untuk memiliki dan mencuba kesemua Panduan FB ads di Pasaran Malaysia yang bakal saya senaraikan di sini.   Kesemua panduan yang bakal saya senaraikan adalah panduan berbayar.   Teknik Boost Post…

Read More Read More

30 Program Affiliate 2017 Di Malaysia yang patut affiliaters sertai – Part 2

30 Program Affiliate 2017 Di Malaysia yang patut affiliaters sertai – Part 2

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

30 Program Affiliate 2017 Di Malaysia yang patut affiliaters sertai. Straight forward sahaja post saya hari ini. Tahun 2017 ni memang sangat banyak program affiliates yang anda boleh pilih untuk sertai. Di bawah ni saya kongsikan 30 senarai program affiliates yang boleh anda sertai dan produk yang berbaloi untuk dipromosikan. Jika masih tidak tahu apa itu affiliate, boleh BACA DI SINI.   Affiliates Raja Kamil – Daftar DI SINI. Produk: Headline Generator, FB Copywriting Generator, Strategi Marketing 2018 Affiliates Rashvin – Daftar DI…

Read More Read More

Perbandingan 8 Sistem Borang Tempahan

Perbandingan 8 Sistem Borang Tempahan

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Perbandingan 8 Sistem Borang Tempahan Hari ni nak berkongsi review 8 sistem borang tempahan yang pernah saya gunakan. Sedikit kelainan sebab post ini sesuai untuk anda yang nak menjual produk sendiri, tak kisahlah produk digital atau fizikal.   Selain menjadi affiliaters, saya juga sebenarnya pernah dan masih lagi menghasilkan produk-produk digital saya sendiri. Untuk memudahkan urusan pengurusan tempahan dan merekod pembayaran pelanggan saya telah menguji dan mencuba 8 sistem borang tempahan yang terdapat di pasaran. Ada di antaranya yang percuma…

Read More Read More

Plugin percuma bantu kumpul list emel melalui blog anda

Plugin percuma bantu kumpul list emel melalui blog anda

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Untuk anda yang mempunyai blog, anda boleh kumpul list emel melalui blog anda. Anda boleh menggunakan plugin percuma yang terdapat di pasaran. Melalui cara ini anda boleh boleh kumpul list emel melalui blog tanpa perlu menggunakan landing page dan juga pagebuilder.   Salah satu plugin yang saya selalu gunakan untuk kumpul list emel melalui blog adalah plugin Icegram. Plugin ini dapat digunakan dengan hampir semua emel autoresponder yang terdapat di pasaran. Terdapat beberapa plugin lain lagi yang anda boleh gunakan,…

Read More Read More

5 tips memilih domain

5 tips memilih domain

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Sewaktu mula memilih domain name untuk cetakbiruaffiliate ni, banyak juga benda yang bermain di fikiran saya. Actually saya tukar domain ni setelah blog utama saya iaitu ahmadshahrin.com saya diserang teruk (saya restore je, content semua hilang semula) dan saya give up untuk bangunkan semula blog tu huhu. Blessing in disguised dia pun ada, blog lama tu dah terlalu cac merba.   So dengan kewujudan blog cetakbiruaffiliate.com ni saya dapat lebih fokus berkongsi info dan maklumat mengenai pemasaran affiliate. Plus sebagai…

Read More Read More

9 Kesalahan close sale dalam whatsapp

9 Kesalahan close sale dalam whatsapp

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Salam hormat Kali ni say cuma nak berkongsi satu ebook ringkas mengenai 8 kesalahan teknik close sale dalam whatsapp. Walau bagaimanapun, anda boleh cuba apply dalam close sale produk affiliate dengan prospek anda.   Anda boleh baca ebook tersebut secara percuma dengan klik pada pautan di bawah: 9 KESALAHAN CLOSE SALE WHATSAPP   Semoga bermanfaat. Tolong share pada rakan-rakan anda yang lain ya.

Full Review Video Strategi Email

Full Review Video Strategi Email

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Full Review Video Strategi Email Oleh Tuan Affiq Fadzil   Salam hormat semua. Hari ni saya nak berkongsi full review video strategi email.   Panduan Video strategi email ini adalah hasil karya Tuan Affiq Fadzil.   Tuan Affiq Fadzil ni seorang internet marketers yang aktif dalam pemasaran affiliate, coaching kelas dan juga telah menghasilkan beberapa buah produk digital. Antaranya ialah hero affiliate, dan prospyFB.   Manakala dalam dunia affiliate, tuan Affiq ni memang antara IMers yang selalu menduduki ranking top…

Read More Read More

Free Gift Julai 2017

Free Gift Julai 2017

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Salam hormat. Jumpa lagi di bulan julai 2017. Kali ini free gift yang saya nak berikan kepada pembaca dan subscriber cetakbiru affiliate merupakan kesinambungan free gift Jun 2017. Banyak emel yang saya dapat minta saya kongsikan dngan lebih detail cara nak setup blog wordpress dari awal. So untuk tak menghampakan mereka yang request, saya sharekan serba sedikit secara ringkas. Untuk membina blog wordpress, anda perlu mendaftar domain dan hosting terlebih dahulu. [icegram campaigns=”17″] Blog merupakan salah satu medium promosi yang evergreen dan…

Read More Read More

4 Tips Tarik Trafik Berkualiti ke Link Affiliate Anda

4 Tips Tarik Trafik Berkualiti ke Link Affiliate Anda

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ada beberapa jenis trafik yang boleh anda bawa ke link affiliate anda. Lagi tinggi trafik yang anda bawa ke link affiliate anda lagi tinggilah peluang untuk anda menghasilkan jualan. Walaubagaimanapun trafik yang datang dari prospek yang telah mengenali anda adalah lebih mudah untuk convert sale berbanding trafik yang datang dari prospek yang masih tidak mengenali anda. Trafik yang datang dari prospek yang mengenali anda adalah kemungkinan besar dari: Subscribers emel anda Followers blog anda FB friends anda FB fanpage likers…

Read More Read More